Zidurile exterioare ale Castrului roman Sucidava

detalii >>

Costume populare

detalii >>

Mestesugul olaritului,Oboga,Olt

detalii >>

Ceramica smaltuita,Oboga,Olt

detalii >>

Oua incondeiate,judetele Olt,Dolj

detalii >>

           Pregatire si derulare evenimente

    Aceste evenimente vor fi organizate simultan, pe durata a 3 zile. Intentia F-PRO este de a permanentiza evenimentele propuse, aceastea putandu-se desfasura anual în pietele/parcurile din principalele orase din judetele Dolj si Olt. Prima editie a expozitiei se va desfasura in localitatea Corabia, judetul Olt, in apropierea castrului roman „Sucidava”.


     Pentru ca expozitia sa se desfasoare în fiecare an în alt loc, aceasta va avea o structura mobila, resursele turistice antropice fiind prezentate în  doua paviloane de cate 300 mp fiecare.


   Deoarece expozitia va avea 2 sectiuni, fiecare pavilion va avea o destinatie precisa, si anume:

primul pavilion - va fi destinat prezentarii si promovarii mestesugurilor stravechi din Sudul Olteniei.
al doilea pavilion - va fi destinat prezentarii si promovarii elementelor de arta populara si folclor.


  
    Pentru organizarea evenimentelor, costurile se     refera la intreaga logistica a desfasurarii evenimentelor, care implica resurse materiale si umane alocate pentru minim 3 zile, transportul acestora, cazare, si masa, plus pregatirea evenimentului cu cateva zile înainte.

 
     Punctul de pornire al caravanei va fi chiar situl arheologic, unde studentii au efectuat practica in fiecare vara, alaturi de cadrele lor didactice. Aici se vor face fotografii, se vor filma anumite locatii, materiale care ulterior vor constitui baza de date pentru actiunile de promovare prin mijloace mass-media sau tiparituri.
   Inaintea pornirii caravanei se stabilesc exact punctele de oprire din localitatile vizate.


   In urma parcurgerii traseului caravanei prin principalele orase din judetele Dolj si Olt, se va incerca promovarea sitului de la Sucidava prin impartirea pliantelor, albumelor si a celorlate materiale promotionale la cetateni obisnuiti, agentii de turism, turoperatori, hoteluri, pensiuni, institutii publice, turisti.

      Activitati în cadrul evenimentelor: parada portului popular, acordare diplome, program folcloric traditional.

 

 

               

 

 

Evenimente
Mestesuguri stravechi
Port popular