Eveniment de promovare ”Caravana tinerilor arheologi ”, 03 aprilie 2014
in cadrul proiectului
,,Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor’’, cod SMIS 24335
Cu ocazia promovarii si valorificarii resurselor turistice antropice specifice Sudului Olteniei in vederea atragerii turistilor si includerea acestor resurse in circuitul turistic national, in data de 03.04.2014 a fost organizat un eveniment de promovare, ” Caravana tinerilor arheologi ”. Evenimentul face parte din etapa de promovare a proiectului ”Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor”, co-finantat din Programul Operational Regional Investim in viitorul tau!, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.Evenimentul a avut ca scop promovarea elementelor de arta populara, folclor si mestesuguri stravechi din sudul Olteniei. Proiectul isi mai propune promovarea orasului Corabia, cat si a localitatilor si mestesugurilor aferente din judetul Olt si Dolj.
Caravana tinerilor arheologi a plecat in campania de promovare in cele doua judete, Dolj si Olt. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Primariei Corabia, respectiv a Muzeului de Arheologie din Corabia care a permis accesul la site-ul arheologic si de reprezentanti ai agentiilor de turism din regiunea Oltenia, respectiv agentia PALACE TOUR care a asigurat transportul participantilor la eveniment.
Cu aceasta ocazie, ”Caravana tinerilor arheologi ” a ajuns in vizita la Cetatea straveche Sucidava. Sucidava a fost o aşezare geto-dacica, apoi oras roman amplasat pe malul stang al Dunarii, pe teritoriul satului Celei, astăzi oraşul Corabia din judetul Olt. Romanii au transformat Sucidava intr-un centru militar important, construind o cetate puternica si un pod de piatra peste Dunare. A fost distrusă definitiv în jurul anului 600. Una din cele mai mari asezari romano-bizantine de la nordul Dunarii, Sucidava prin bogatia materialelor arheologice aduce numeroase dovezi de permanenta si continuitate ale poporului nostru pe aceste meleaguri. Sucidava a fost un important centru economic si militar al tribului geto-dacic, ”sucii”, de unde si numele cetatii Sucidava.
Cercetarile arheologice atesta dupa anul 602 o populatie daco-romana, apoi romaneasca mentionata in Diploma Cavalerilor Ioaniti în anul 1247, cand este atestat documentar Celeiul care revine în istorie la 1848 prin celebrul Popa Radu Sapca care a sfintit steagul revolutiei. Astazi este sectie a Muzeului Orasenesc Corabia, având în incinta fântâna secreta si prima basilica crestina cunoscuta la nordul Dunarii.
Pliant tri fold:
Seminar ”Mestesugurile traditionale si turismul - legaturi balcanice”, 26 aprilie 2014
Corabia, judetul Olt
Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia a organizat in data de 26.04.2014 seminarul cu tema "Mestesugurile si turismul - legaturi balcanice", in scopul promovarii obiectivelor turistice reprezentative din sudul Olteniei.
Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Colegiul National A.I. Cuza din orasul Corabia, cu ocazia vizitei unei grupe de 45 de persoane din Bulgaria si a fost deschis tuturor furnizorilor de servicii turistice, persoane juridice sau fizice, turistilor rimani sau straini, locuitorilor din zona.
- promovarea potentialului turistic al zonei;
- cresterea vizibilitatii in randul potentialilor turisti;
Beneficiile participarii:
- Oportunitatea de a prezenta produsele turistice oferite de piata locala (obiective turistice din sudul Olteniei);
- Oportunitatea de a intra in dialog cu potentialii turisti din Bulgaria;
- Oportunitatea de a face parte din bazele de date apartinand unor furnizori similari din Bulgaria;