Zidurile exterioare ale Castrului roman Sucidava

detalii >>

Costume populare

detalii >>

Mestesugul olaritului,Oboga,Olt

detalii >>

Ceramica smaltuita,Oboga,Olt

detalii >>

Oua incondeiate,judetele Olt,Dolj

detalii >>

 

Eveniment de promovare ”Caravana tinerilor arheologi ”, 03 iunie 2016

in cadrul proiectului

,,Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor’’, cod SMIS 24335

 

 

Cu ocazia promovarii si valorificarii resurselor turistice antropice specifice Sudului Olteniei in vederea atragerii turistilor si includerea acestor resurse in circuitul turistic national, in data de 03.06.2016 a fost organizat un eveniment de promovare,  ” Caravana tinerilor arheologi ”. Evenimentul face parte din etapa de promovare a proiectului  ”Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor”, co-finantat din Programul Operational Regional Investim in viitorul tau!, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turisticaEvenimentul a avut ca scop promovarea elementelor de arta populara, folclor si mestesuguri stravechi din sudul Olteniei. Proiectul isi mai propune promovarea orasului Corabia, cat si a localitatilor si mestesugurilor aferente din judetul Olt si Dolj.

 

Participantii au purtat tricouri personalizate cu evenimentul  promovat si  au organizat sesiuni de fotografii pe traseul parcurs si in perimetrul sitului impreuna cu turistii aflati in zona de vizitare. La eveniment au participat 26 de voluntari reprezentanti ai ONG-urilor din regiune si elevi din scolile din zona. Sub indrumarea cadrelor didactice elevii voluntari au participat la o sesiune de desene avand ca tema principala un obiectiv din incinta societatii Sucidava. 
 
 
 
 
 
Galerie imagini
 
 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiale publicitare de promovare a evenimentului - caravana tinerilor arheologi

 
 
 
 
 
 
 

Afis A3:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pliant tri fold:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concurs desen

 

In cadrul "Caravanei tinerilor arheologi" a fost organizat si un concurs de desen, participantii realizand in conceptie proprie lucrari ce reprezinta sit-uri arhelogice.  Mai jos putati gasi cateva dintre lucrarile elevilor: 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eveniment de promovare ”Expozitie demonstrativa de produse mestesugaresti” - editia 2016,  in cadrul proiectului

,,Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor’’, cod SMIS 24335

 

 

Cu ocazia promovarii si valorificarii resurselor turistice antropice specifice Sudului Olteniei in vederea atragerii turistilor si includerea acestor resurse in circuitul turistic national, in data de 26.06.2016 a fost organizat un eveniment de promovare, ”Expozitie demonstrativa de produse mestesugaresti”. Evenimentul face parte din actiunile organizate in etapa de sustenabilitate a proiectului: ”Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor”, co-finantat din Programul Operational Regional, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, implementat de catre Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia.

 

In cadrul standurilor amenajate au fost expuse o varietate de obiecte, apartinand traditiilor populare din zona  si anume : ulcele, oale, vase decorative figurine, ulcioare, costume traditionale populare.  Acestea au fost create de mesterii populari: Ionel Cococi, Alexandrina Filip, Liceanu Dumitru, Cococi Adina.  

 

 

 

 

 

 

 

Galerie imagini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiale publicitare de promovare a evenimentului produse mestesugaresti

 
 
 
 
 
 
 

Afis A3:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pliant tri fold:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eveniment de promovare ”Parada portului popular romanesc” - editia 2016,  in cadrul proiectului

,,Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor’’, cod SMIS 24335

 

 

Cu ocazia promovarii si valorificarii resurselor turistice antropice specifice Sudului Olteniei in vederea atragerii turistilor si includerea acestor resurse in circuitul turistic national, in data de 26.06.2016 a fost organizat un eveniment de promovare, ”Parada portului popular romanesc”. Evenimentul face parte din actiunile organizate in etapa de sustenabilitate a proiectului: ”Sudul Olteniei, judetele Dolj si Olt – intre istorie si folclor”, co-finantat din Programul Operational Regional, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, implementat de catre Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia.
 
 
 

In cadrul acestui eveniment de promovare a portului popular romanesc au fost invitati tineri, care au purtat diverse costume populare traditionale din zona Olteniei. Evenimentul a fost organizat de Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia in colaborare cu CLUBUL COPIILOR SI ELEVILOR DIN CORABIA - CERCUL DE DANSURI POPULARE. La inchiderea paradei ansamblul folcloric DANUBIUS din Corabia a sustinut un program folcloric de cantece si dansuri populare. La eveniment au participat 46 de persoane si numerosi vizitatori. 
 
 
 
Galerie imagini
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Materiale publicitare de promovare a evenimentului parada portului popular

 
 
 
 
 
 
 

Afis A3:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pliant tri fold: 

 

 

 

Evenimente
Castrul Roman Sucidava
Port popular